četrtek, 22. februar 2018

Paradižnikova omaka brez olja

Okusna in zdrava paradižnikova mezga brez olja

Vse kar rabite je:
·       zrel paradižnik,
·       bazilika,
·       passatutto (pasirka)
·       in malo Piranske soli.

Passatutto ali Pasirka
Passatutto je skupen vsem italijanskim gospodinjam, to je poseben stiskalnik, ki iz paradižnika naredi okusno omako

Paradižnik naj ne bo iz trgovine, ker tega poberejo ne čisto zrelega, malo zelenega, zato omaka ne bo tako okusno. Paradižnik naj bo domač, da ga lahko poberete resnično zrelega. Npr. klasična in preizkušena sorta je Heinz, seme dobite v Semenarni, seveda so primerne tudi druge aromatične in mesnate sorte.
Za baziliko velja isto, naj zraste na domačem vrtu.

Klub špartanskim sestavinam, je mezga okusna, saj so v njej tudi semena paradižnika, ki dodajo k okusu, kakor so pri čiliju semena najbolj pekoča. In zaradi tega jo lahko dodaš praktično kamor koli, riž, testenine, omake, solata…

Tukaj v PDF formatu za tiskalnik:  http://tiny.cc/paradiznikova_omaka


Ni komentarjev:

Objavite komentar