Vse kar rabite je:
·
zrel paradižnik,
·
bazilika,
·
passatutto
(pasirka)
·
in malo Piranske
soli.
Passatutto ali Pasirka |
Paradižnik naj ne bo iz trgovine, ker tega poberejo ne čisto
zrelega, malo zelenega, zato omaka ne bo tako okusno. Paradižnik naj bo domač,
da ga lahko poberete resnično zrelega. Npr. klasična in preizkušena sorta je
Heinz, seme dobite v Semenarni, seveda so primerne tudi druge aromatične in
mesnate sorte.
Za baziliko velja isto, naj zraste na domačem vrtu.
Klub špartanskim sestavinam, je mezga okusna, saj so v njej
tudi semena paradižnika, ki dodajo k okusu, kakor so pri čiliju semena najbolj
pekoča. In zaradi tega jo lahko dodaš praktično kamor koli, riž, testenine,
omake, solata…
Tukaj v PDF formatu za tiskalnik: http://tiny.cc/paradiznikova_omaka
Tukaj v PDF formatu za tiskalnik: http://tiny.cc/paradiznikova_omaka
Ni komentarjev:
Objavite komentar