torek, 07. avgust 2012

Predavanje petek 10.8.2012


V petek 10.8.12 bom imel predavanje kako lahko uspešno kompostiramo človeški gnoj, brez ločevanja blata in urina z vsemi kuhinjskimi ostanki, kamor spadajo tudi masti, olja, meso, ribe, mleko, mokri kuhinjski ostanki… 

Človeški gnoj kompostiramo sedaj že 3 leta, zreli kompost pa uporabljamo predvsem na zelenjavnem vrtu, in ja, vsi smo še živi in zdravi ;-) Stranišče je v kopalnici na toplem in ne smrdi ter nima nobenih zračnikov.


na lokaciji »STARA ŠOLA« - Velika Pirešica 1, Žalec

Petek, 10. avgust 2012

ZDRAVJE, NOVA ZNANJA,modra dvorana

18:00– 19:00  Termofilno (vroče) kompostiranje na domačem dvorišču

Kako se bomo znašli, če ne bo več mogoča uporaba sodobnih stranišč?
Postavitev notranjega kompostnega stranišča. Varno kompostiranje “človeškega gnoja brez smradu, skupaj z vsemi kuhinjskimi ostanki.Doma kompostiramo že dolgo, vendar nikoli nisem bil povsem zadovoljen, ker pri neprekinjenem kompostiranju, kjer se material dodaja (običajno) vsak teden, se zelo težko vzpostavi termofilna (vroča) faza.

S tridelnim kompostno straniščnim sistemom, sem prihranil pri vodi, in pridobil okrog 1m3 (1000 litrov) odličnega komposta. Brez elektrike, brez tehnologije, brez odpada in brez smradu. Več na predavanju, kjer bom predstavil tudi svoje izkušnje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar