Zdrav in okusen namaz
iz čičerke (čičerike) brez olja
Tukaj sta dva namaza, prvi osnovni kot pri računalništvu 1.0
in drugi, verzija 2.0. meni osebno najljubši z dodatkom oliv kalamat in
paradižnikove mezge brez olja.
Kljub temu, da ni dodanega olja, namaza vsebujeta maščobo,
ki je v sami hrani, zato sta okusna in se lepo mažeta. Več o čičerki oz.čičeriki tukaj.
Humus brez olja 1.0.
Sestavine:
○ 1 konzerva 240g neto ali 1 skodelica kuhane čičerke
○ 2 ½ žlici vode
○ 1 žlica limoninega soka
○ 1 čajna žlička bio Strong Tamari omake
○ 1 čajna žlička posušenega drobno mletega česna
○ 3 čajne žličke sezama
○ Piranska sol (po okusu)
○ čisto malo mletega popra (po želji)
○ 1 čaj. žlička svežega ali posušenega drobnjaka (po želji)
1. Vzemi posodo, ki se ne prime, jo segrej nad srednjim
ognjem in dodaj 3 čajne žličke sezama, vmes stalno mešaj. Ko sezam malo
porjavi, ugasni, in takoj vsipaj popražen sezam na krožnik, da se hitro ohladi.
2. Odcedite čičerko, tej tekočini se reče 'Aquafaba', ki
ostane v konzervi ali kozarcu lahko uporabite namesto jajc, 1-2 žlici
nadomestita jajčni beljak, 2-3 žlici celo jajce.
3. Čičerko daj v posodo kjer boš vse skupaj zmešal.
4. Ko se je popražen sezam ohladil, ga zmelji v kavnem
mlinčku in ga dodaj k čičerki.
5. Dodaj še ostale sestavine voda, česen, bio Strong Tamari, limonin
sok in sol, vse skupaj s paličnim mešalnikom dobro zmešaj.
6. Ko dobiš gladko maso, je humus končan.
7. Po želji, lahko še dodaš svež ali posušen drobnjak,
in/ali malo popra, in nežno zmešaj.
8. Napolni v kozarec in hrani v hladilniku.
Ni komentarjev:
Objavite komentar