Zdrav in okusen namaz
iz čičerke (čičerike) brez olja
Tukaj druga verzija namaza 2.0. z olivami kalamata in
paradižnikove mezge brez olja. Ta verzija 2.0. je bolj okusna in kremasta,
kljub temu da ni dodane nič maščobe, razen te v hrani.
Osnovni namaz Humus brez olja 1.0. tukaj, ki ga lahko
nadgradite z svojimi sestavinami, ki so vam všeč.
Humus brez olja 2.0.
Sestavine:
○ 1 konzerva 240g neto ali 1 skodelica kuhane čičerke
○ 3 čajne žličke sezama
○ 6 oliv kalamata (brez koščic)
○ 1 žlica limoninega soka
○ 1 čajna žlička bio Strong Tamari omake
○ 1 čajna žlička posušenega drobno mletega česna
1. Vzemi posodo, ki se ne prime, jo segrej nad srednjim
ognjem in dodaj 3 čajne žličke sezama, vmes stalno mešaj. Ko sezam malo
porjavi, ugasni, in vsipaj popražen sezam na krožnik, da se hitro ohladi.
2. Odcedite čičerko, tej tekočini se reče 'Aquafaba', ki
ostane v konzervi ali kozarcu lahko uporabite namesto jajc, 1-2 žlici
nadomestita jajčni beljak, 2-3 žlici celo jajce.
3. Čičerko daj v posodo kjer boš vse skupaj zmešal.
4. Ko se je popražen sezam ohladil, ga zmelji v kavnem
mlinčku in ga dodaj k čičerki.
5. Dodaj še ostale sestavine olive kalamata, paradižnikovomezgo brez olja, česen, bio Strong Tamari, limonin sok, vse skupaj s paličnim
mešalnikom dobro zmešaj.
6. Ko dobiš gladko maso, je humus končan, napolni v kozarec
in hrani v hladilniku.
Ni komentarjev:
Objavite komentar