Ta preprosta kisla smetana je narejena brez mleka, okusna,
kremasta in vsestransko uporabna.
○ 1 skodelica indijskih oreščkov namočenih čez noč
○ 1 skodelica sveže vode
Metoda
Indijske oreščke namočite čez noč.
Vodo v kateri so se namakali odlite, dajte indijske oreščke
v mešalnik z visoko hitrostjo (30.000 vrt/min). Dodajte svežo vodo. Če bi radi manj gosto smetano dodajte
več vode ali manj vode za bolj gosto smetano.
Zmešajte do gladkega, začnite počasi in nato postopoma hitreje do najvišje hitrosti.
Kar ne porabite, zdrži nekaj dni v hladilniku, ali nalite v
posodo za delanje lednih kock in zmrznite. Zamrznjena drži nekaj mesecev, po
potrebi vzamete kocko(e), ko rabite kislo smetano.
To je to, preprosto in hitro.
Vir:
Ni komentarjev:
Objavite komentar