sobota, 24. julij 2010

Vodni napajalnik in kopališče za pticeVodni napajalnik je dobrodošla ponudba v poletni vročini. Poleg pitja vode, ptice uporabljajo napajalnike tudi za kopanje.

V poletni vročini na vrtu pticam ponudimo napajalnike s svežo vodo. Primerna globina napajalnika je 2 do 3 cm, več ne sme biti, ker poleg pitja vode, ptice napajalnik uporabljajo tudi za kopanje.

V pregloboki vodi se male vrste ptic lahko utopijo. Napajalnik vsak dan očistimo brez detergentov in natočimo svežo vodo. Pri čiščenju si pomagam z bakreno čistilno ščetko, ki jo dobite v tehničnih trgovinah.

Za napajalnik sem uporabil, kar malo večji podstavek za rože iz gline, ki ni premazan z ničemer, le dva krat žgan, da drži vodo. Ptice, ga očitno imajo rade, saj se hodijo odžejat in očedit vsak dan, včasih je gneča kot v toplicah.

Postavil sem ga na star štor, tako je napajalnik dvignjen nad tlemi in pticam omogoča dober pregled nad okolico. Ker je štor postavljen na odprtem delu vrta, se noben maček ne more skriti kje v bližini, ne da bi ga ptice opazile.

Več o pticah tukaj.

Lahko naredite še v 4 preprostih korakih: ptičjo gnezdilnico in lojno pogačo, ki jo ptice obožujejo.Ni komentarjev:

Objavite komentar